14.06.2012

SAKALLI (KIRPIK)



Tarif kendimcee'den..Pastanedekilerle aynı kıvamda ve lezzette bir tarif.Tarifi aynen veriyorum...

MALZEMELER:
3 su bardagi ilik sut1 su bardagi zeytinyag
200 gr. pudra $ekeri
40 gr. maya
1 paket kabartma tozu
1 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
üzerine sürmek için yeterli sayida yumurta sarısı

Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi iyice çırpın ve daha sonra unla kabartma tozunu karıştırarak ekleyin.
Süzgeçle eleyerek koyarsanız daha güzel kabarır.
Hamuru bir saat kadar dinlendirin,mayalansın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
Pişen küçük poçacaların arasını bıçakla açın.
İçine süt ve zeytinyağı ile yumuşatılmış beyaz peynir sürün ve hafifçe bastırın,peynir dışarı taşsın.
Maydanozları bir tabağa küçük küçük doğrayın ve poğaçaların peynirli kısımlarını batırın maydanozlar yapışsın.

Not:ben sakallinin bir kismini beyaz peynir-maydanoz ve bir kismini beyaz peynir-rende ka$ar peynir yapiyorum...Bazen sakallilari ortadan ikiye ayirip zeytin ezmesi surup uzerine ka$ar rende serpiyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.