14.06.2012

TUZLU SUSAMLI KURABİYE


MALZEMELER:3.5 su bardağı un
125 gr.margarin
1 kahve fincan sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı mahlep(olmasa da olur)
1 paket kabartma tozuüzeri için:
yumurta sarısı
susam/çörek otu

Geniş bir kapta tüm malzemeyi karıştıp hamur haline getirin.
Hamurun üzerine nemli temiz bir bez koyup 30 dakika dinlendirin.
Hamuru 2-3 parçaya bölüp merdaneyle açın.
Kurabiye kalıbıyla veya dar ağızlı bir bardakla kesin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Yağlı kağıt koyulmuş veya yağlanmış tepsiye 1'er cm aralıklarla dizin.
Önceden 170 dereceye getirilmiş fırının orta kısmına koyup 20-30 dakika pişirin.
Üzerleri kızardığında kurabiyeleri fırından çıkartın.Kurabiyeler soguyunca servis yapin.
Afiyet olsun!
Not:Susam severler susamı hem içine hem dışına koyabilirler.
Ben hep oyle yapiyorum.Kesinlikle çok daha lezzetli oluyor.

 .
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.