16.08.2012

MEYVELI TARTOLET



Hamur için malzemeler:
100 gr.margarin,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1.5 su bardağı un,
1.5 çorba kaşığı soğuk su
1 paket şekerli vanilin
Krema için malzemeler:
1 paket
dr.oetker dolgu kreması
250 ml. süt(krema için)
(arzuya gore pastaci kremasi veya puding de koyulabilir...)

Üzeri için malzemeler:1 küçük muz,1 küçük kiwi,
1 küçük portakal(istenilen meyve)

Margarinle unu bıçakla kıyın,yoğurma kabına alıp suyu ekleyin ve yoğurun.
Pudra şekerini ve vanilini ekleyin.Hamur ele yapışmayan sertçe bir kıvama gelmeli.Hamuru 2-3 parçaya ayırıp merdane ile yarım cm.inceliğinde açıp tartölet kalıplarınızın enine göre olan bardakla kesin.
Hamuru tartölet kalıplarına düzgünce yerleştirip,önceden 170 derecede ısıtılmış fırına koyun.Tartöletler piştikten sonra kalıpları çıkartıp içlerine hazırladığınız kremadan doldurun.(Pişme esnasında sık sık gözle kontrol edin çabuk pişiyorlar.Telefona,televizyona falan dalmayın.)

İstediğiniz mevveleri doğrayıp üzerlerine koyun. Evde varsa,cupcake kağıtlarına koyup servis yapabilirsiniz.


***Bu tariften yaklaşık 14-15 adet tartölet çıkıyor.
Kalabalık misafiriniz geldiğinde tartöletlerinizi malzeme miktarını 2 ile çarpıp yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.